Liukuvoiteen käyttö seksissä

Liukkarit, suihkeet ja voiteetLiukuvoiteet eroottisiin hetkiin! Liukuvoide, eli liukkari on seksikästä ja eroottista monin tavoin. Liukuvoidetta voi käyttää esilämmittelyyn antamalla rentouttavaa hierontaa ja siirtyä siitä seuraavalle pesälle. Liukkarin levittäminen erogeenisille alueille on esileikkiä parhaimmillaan. Kun yhteytymisen hetki koittaa, laadukas liukuvoide tekee kokemuksesta entistäkin parempaa. Liukkaria käytettäessä nautinto ei vain parane, vaan se voi kestää pidempään kun turhilta nirhautumisilta vältytään. Kaiken muun hyvän lisäksi, liukuvoide myös näyttää todella eroottiselta kiiltäessään paljaalla iholla.

Liukuvoiteita on monenlaisia, ne tuntuvat, tuoksuvat ja maistuvat eri eroottisin sävyin. Liukuvoide kannattaa valita tarpeiden mukaan, ja ihan varmuuden vuoksi varautua useammallakin vaihtoehdolla… liukkaria ei ikinä ole liikaa 🙂

Liukuvoiteet voidaan jakaa kolmeen ryhmään, vesipohjaiset, silikonipohjaiset ja hybridiliukuvoiteet. Paras liukuvoide riippuu paljon käyttötarkoituksesta ja liukastetta käyttävien henkilöiden omasta tarpeesta. Peppuseksiin ja yhdyntään suihkussa suositellaan silikonia, muuten vesipohjainen toimii todella hyvin jne…

 


Vesipohjaiset liukuvoiteet

PLUSSAA

– Sopii kondomien ja seksilelujen kanssa
– Ei yleensä paakkuunnu, helppo puhdistaa
– Markkinoiden suosituin liukastetyyppi

MIINUSTA

– Imeytyy helposti, joten lisättävä välillä
– Ei välttämättä sovellu kovempaan käyttöön (esim. peppuseksiin)
– Ei sovi käytettäväksi esimerkiksi suihkussa

Silikonipohjaiset liukuvoiteet

PLUSSAA

– Tehokas liukastus ja pitkä kesto
– Tuntuu pehmeältä iholla, eikä muutu tahmeaksi
– Hyvin siedettyä ja sopii yleensä todella herkkäihoisillekin
– Vedenkestävää, käytä huoletta suihkussa

MIINUSTA

– Ei välttämättä voida käyttää kaikkien seksilelujen kanssa
– Voi olla hankala puhdistaa
– Silikonin maku ei kuulemma kaikkia miellytä

 


Pientä tietoutta liukuvoiteista: Valitse oikea liukkari oikeaan tarpeeseen

Vesipohjainen liukuvoide – Aina turvallinen valinta

Vesipohjainen liukuvoide tekee seksistä nautinnollisempaa. Vesipohjainen liukuvoide voitelee, kosteuttaa ja suojaa tehokkaasti. Paikat hellänä ei homma luista, joten rohkeasti liukuvoiteiden kanssa lotraamaan 🙂 Vesipohjaisia liukuvoiteita on eri paksuisia. Kevyt liukkari sopii erinomaisesti normaaliin aktiin. Se on helppo käyttää, levittää ja pestä pois. Paksumpi liukkari kestää toiminnassa pidempään. Se sopii perinteisen yhteytymisen lisäksi myös vaativampaan toimintaan, kuten peppuseksiin.

Vesipohjaisen liukuvoiteen edut

 • Helppo puhdistaa iholta sekä kankailta ja muista materiaaleista.
 • Hyväksi ja tehokkaaksi todettu ja tällä hetkellä markkinoiden käytetyin liukastetyyppi
 • Sopii käytettäväksi kondomien ja seksilelujen kanssa
 • Vesipohjainen liukuvoide säilyttää käytössä notkeutensa, eikä paakkuunnu

Vesipohjaisen liukuvoiteen huonot puolet

 • Imeytyy helposti, jolloin liukuvoidetta voi joutua lisäämään seksin aikana
 • Yllä olevan syyn vuoksi ei aina suositella kovempaan käyttöön, esim. peppuseksiin
 • Vesiliukoisuutensa vuoksi ei voida käyttää esimerkiksi suihkussa tai kylpyammeessa

Silikonipohjainen liukuvoide – Todella liukastavaa ja kestää pitkään

Silikonipohjainen liukuvoide liukastaa kauan ja tehokkaasti! Silikoni pysyy hyvin iholla, eikä kuivu, joten liukkaripulloa tarvitse jatkuvasti olla korkkaamassa auki. Silikoni on hellävarainen iholle ja muutenkin todella hyvin siedettyä, aiheuttaen vain aniharvoin allergista reaktiota. Tekeekö mieli suihkussa, saunassa tai kylpyammeessa? Silikoniliukkarilla se onnistuu! Silikoniliukaste sopii myös erinomaisesti peppuseksiin tai aktiin, jossa tarvitaan järeämpää liukastetta. Jos nautit hieronnasta, käytä silikoni liukuvoidetta ja varmasti lihakset rentoutuu.

Silikonipohjaisen liukuvoiteen edut

 • Tehokas liukastus ja pitkä kesto
 • Tuntuu pehmeältä iholla eikä muutu tahmeaksi
 • Todella hyvin siedettyä ja sopii yleensä hyvin herkkäihoisillekin
 • Vedenkestävää, käytä huoletta suihkussa tai ammeessa

Silikonipohjaisen liukuvoiteen haitat

 • Joitakin silikoniliukasteita ei voida käyttää seksilelujen tai kondomien kanssa
 • Hankalahko puhdistaa pois iholta, vielä hankalampi kankailta sekä muilta pehmeiltä pinnoilta
 • Silikonin maku ei kuulemma kaikkia miellytä

Hybridi liukuvoide – Kaikki parhaat puolet?

Hybridi liukuvoide on sekä silikoni- että vesipohjainen. Hybridi liukuvoiteen kehutaan sisältävän molempien, silikoni- ja vesipohjaisten liukasteiden parhaimmat puolet. Eli voitelu pelaa, ei muutu kitkan voimasta tahmeaksi ja on helppo pestä pois pelkällä vedellä.

Liukuvoiteet liukastavat, tuoksuvat ja maistuvat

Liukuvoiteet eivät vain liukasta, vaan ne voivat myös tuoksua ja maistua. Perus liukuvoide on usein hajuton ja jotakuinkin mauton. Silikoniliukkarissa voi tosin olla hieman epämiellyttävä maku. Onneksi liukuvoiteita on saatavilla myös monin eri tuoksuin ja makuaromein. Rentouttava hieronta saa pisteen i:n päälle, kun ilmassa tuoksuu rauhallinen laventeli. Eroottinen esileikki taas saa uusia vivahteita esimerkiksi mansikan makuisella ja tuoksuisella liukuvoiteella, jota voi levitellä erogeenisille alueille ja nauttia suoraan iholta.

Käytä liukuvoidetta oikein

Liukuvoiteita on erilaisia, eri käyttötarkoituksiin sopivia. Kannattaa tutustua useampaankin eri liukkariin ja valita itsellensä sopivimmat lelukaapin vakiovarusteisiin. Silikoniliukoinen on must, jos nautit erotiikasta kosteissa tiloissa, esimerkiksi suihkussa tai kylpyammeessa. Liukuvoidetta ei kannata säästellä, vaan käyttää juuri tarpeen mukaan, ehkä reilumminkin. Jos läträät lattian liukkaaksi, muista puhdistaa huolellisesti.

Vesi -ja silikonipohjaisia liukuvoiteita voi käyttää kondomin kanssa. Silikonipohjainen liukuvoide ei välttämättä sovellu käytettäväksi kaikkien silikonista valmistettujen seksilelujen kanssa. Tarkista tuotteiden yhteensopivuus tuoteselosteesta.

Laadukas ja oikeanlainen liukkari takaa sulavat menot ja seksi tuntuu paremmalta. Kokeilkaa useampia laatuja ja merkkejä löytääksenne oikeat liukkarit tarkoituksiinne.


Lukijoidemme kokemaa

”Ehdottomasti paras liukkari mitä olemme käyttäneet on Eroksen Silicone Glide & Care. Tutustuin ks. tuotteeseen käyttäessäni sitä päivittäin raskaana ollessani raskausarpien ehkäisemiseen. En tiedä oliko tuotteesta kiinni, mutta selvisin täysin ilman arpia!! Samalla totesimme että toimii yhtä täydellisesti kaikkeen muuhun liukastamiseen ja Eros-liukkari kuuluu nykyään vakiovarusteisiimme. Suosittelen!
– Tyytyväinen Eros-fani

Seksikauppa.fi:n vinkki: Eroksen Silicone Glide & Care liukuvoiteen löydät mm. täältä: 


Kerro meille mikä on lemppariliukkarisi!

Oletko saanut käsiisi jotain todella hyvää liukkaria? Kerro siitä lukijoillemme ja anna heillekin mahdollisuus nauttia enemmän ja kauemmin!

Vieritä ylös